Minusta

Kuva: Henni Hyvärinen

Olen Talvikki Eerola, Tampereen yliopiston Nätyltä valmistunut näyttelijä (TeM, FIA). Olen työskennellyt monialaisesti näyttelijänä, muusikkona ja tanssijana niin Suomessa kuin ulkomailla sekä tv- ja elokuvatuotannoissa. 
Olen opiskellut näyttelijäntyötä myös Prahassa, (Academy of Performing Arts in Prague) sekä kursseilla mm. Espanjassa ja Unkarissa.

Esiinnyn kahden kiinalaista peking-oopperaa tekevän ryhmän, Wusheng Companyn ja Matchbox Companyn kanssa. Vuodesta 2012 lähtien olen työskennellyt esitystaiteen kollektiivi Todellisuuden tutkimuskeskuksen tuotannoissa. Olen tehnyt teoksia niin teatteritiloihin kuin metsiin, kaupunkitilaan, festivaaleille, galleriatiloihin, kontteihin, museoihin, palvelutaloihin ja majakkalaivoihin. Olen työskennellyt Klovnit ilman rajoja ry.:n kanssa ja matkannut klovnina Kreikan pakolaisleireille. Keikkailen tarinateatteri Vox-ryhmän kanssa.

Olen säveltänyt musiikkia teatteriesityksiin sekä yhtyeille, joiden kanssa esiinnyn pianistina ja laulajana. Teen äänikirjoja, kuunnelmia ja spiikkejä.

Vuodesta 2020 lähtien olen kiertänyt omalla monologiteoksellani, jonka käsikirjoitin, ohjasin ja johon tein äänisuunnittelun ja musiikit. 

Puhun sujuvaa ruotsia ja englantia sekä jonkin verran ranskaa. Olen näytellyt eri murteilla ja opettelen mielelläni uusia kieliä. Suhtaudun intohimoisesti erilaisten taitojen opettelemiseen, jotka palvelevat kutakin teosta ja erilaisten tarinoiden näkyväksi tulemista.

Haluan työssäni haastaa näkemään, kokemaan ja tekemään toisin itsestäänselvyyksinä pidettyjä asioita. En halua toteuttaa jotain, jota on jo tehty, vaan kysyä ja etsiä aina uudestaan ja uudestaan, miten tarinat voisivat ruumiillistua juuri nyt ja millaista todellisuutta haluamme teoksillamme luoda ja rakentaa.

Minua kiinnostava vahvat, syvät ja moniulotteiset tarinat sekä sellaiset roolitukset, jotka eivät ole itsestään selviä. Haluan vaalia sellaista työkulttuuria, jossa töitä tehdään kunnianhimoisesti, samaan aikaan leppoisasti, arvostavassa ja kuuntelevassa ilmapiirissä, jossa voi kokeilla, ehdottaa, tutkia ja löytää yhdessä.