Utopiakonsultaatio

TODELLISUUDEN TUTKIMUSKESKUS
2012 –

Utopiakonsultaatio on mielikuvituksellinen maailmanparannussuunnitelma, joka avartaa välittömästi kokijan mielentilaa ja avaa uusia näkymiä elämään.

Utopiakonsultaatio on esityksellinen palvelu, jossa Utopiakonsultin johdattelemana kokija etsii uusia tapoja sijoittua ympäröivään todellisuuteen. Esityksen aineistona on kaikki mitä ympäristö tarjoaa, ja se, miten kokijan toiveet, tunteet tai kysymykset heijastuvat ympäristöön. Utopiakonsultaatiossa pysähdytään yksityiskohtien äärelle etsimään, löytämään ja rakentamaan kokijan haluamaa todellisuutta ja tekemään mahdottomasta mahdollista. Se on keino pysähtyä ja hypätä sivuun säännöistä, jotka usein kutsuvat vain tietynlaiseen olemiseen ja jopa tarkkaamattomuuteen. Jokainen konsultaatio syntyy dialogissa kokijan kanssa ja on siksi ainutlaatuinen.

Utopiakonsultaatio soveltuu yhtä lailla yksittäisille ihmisille, pariskunnille, perheille ja yhteisöille.

Utopiakonsultaatio soveltuu myös hyvin eri tiloihin. Tähän mennessä sitä on toteutettu museoissa, festivaaleilla, palvelutaloissa, metsissä ja kaupunkiympäristössä. Kokija päättää konsultaation ajan ja paikan.

2018 julkaistiin teokseen perustuva Utopiakonsultin käsikirja. Kirjan ovat kirjoittaneet Talvikki Eerola ja Risto Santavuori.

Utopiakonsultit: Talvikki Eerola ja Maria Santavuori

Yhden konsultaation kesto: 15min – 1,5h

Kieli: suomi, englanti, ruotsi